Måste läsas!!

Tårarna bara rinner och rinner efter att jag läst vad min underbara svägerska skrivit till min brorsdotter som fyllt 9...kopierat så ni oxå kan läsa.


Lilla Alexandra <3

Nu är du 9... Nio år sen vi låg på BB, bara du och jag, i vår egna lilla bubbla. Jag förundras över vad som hänt sen dess. Ibland känns det som att allt hände igår och ibland känns det som ett annat liv.

9 år går fort, men det hinner hända mycket. Idag är bekymren små och du önskar dig Pet Shop djur i present. Om ytterligare nio år tar du studenten och jag fattar nu att oron för dig och att allt ska gå bra för dig, bara ökar med åren. Fast att jag vet att meningen är du ska frigöra dig kan jag tycka det är jobbigt att tänka på, att du inte kommer tillhöra mig hela livet.
Men än så länge är det jag som vet bäst. Än så länge får jag hålla din hand och fläta ditt hår. Än så länge vill du ha saga på kvällen och "kill på ryggen" innan du somnar. Efter lite tjat sätter du på dig mössa om jag säger att det är kallt.
Än så länge kan du lita på mig.
Än så länge...

Om jag kunde skulle jag skydda dig från allt ont, vara din mamma, ditt penicillin, din livvakt, din konsult, din goda fe, din bästa vän, den som alltid lyssnar, den som alltid finns där.

Men redan nu har det börjat, längtan, kärleken, LIVET, det där obegripligt orättvisa och hjärtskärande, flickor som inte kan leka tre, snorungar som retas, getingstick på stranden, vatten i öronen, önskningar som inte går i uppfyllelse, blåmärken, besvikelser och brustna hjärtan.

Och nu får din fot inte längre plats i min handflata och bitar av dig kommer sticka ut i kylan fast jag kramar så hårt jag kan o sen, vips bara, så är du sjutton år och fylld av sorg och hemligheter.

Du kommer låna mina kläder utan att fråga och tycka jag är pinsam när jag dansar.

Och jag kommer undra om du verkligen äter ordentligt och är det inte lite för kallt för den där kjolen?

Och du kommer bli kär i finniga idioter som inte ringer fast de lovat och du kommer sitta med sotiga nattögon på bussen på väg hem på midsommardagsmorgonen, med barr i håret, skrynkliga festkläder och hjärtat hopknycklat i handväskan.

Och du kommer vara ute hela nätterna med telefonen avstängd och när vi bråkar kommer du att skrika att jag inte fattar något, o jag kommer skrika "- Så länge du bor under mitt tak så gör du som jag vill!" och du kommer att svara "- Ja men, då flyttar jag väl!" och så kommer vi smälla i dörrar och gråta på varsitt rum o jag kommer egentligen vilja säga att jag visst förstår...

Att jag har varit du en gång, och att du kommer bli jag en dag...

Och du kommer att åka långt bort, långt bort från mig på klassresor och festivaler och aupairäventyr, och jag kommer inte få svar på mina oroliga frågor och fler av dem kommer jag inte ens att ställa.

Men du, älskling, jag kommer alltid vara din mamma. Jag kommer alltid att älska dig. Vem du än är, hur du än blir, vad du än gör. För jag har hållit din varma hand i min vid övergångsställena. Jag har blåst på dina skrubbsår och flätat ditt hår i tusen flätor. Jag har tröstat dig och hittat på olika röster till alla dina gosedjur och jag har bevarat alla dina hemligheter till och med dem du inte vet att jag känner till.

Det enda jag vill är att du blir lycklig. Och att du aktar dig för eld och djupa vatten. Och att du aldrig aldrig springer bort från mig i den mörka natten. Jag älskar dig mest i hela världen.



Va bara tvungen...sååå himla fint <3

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

28/9-09

Med risk för att låta för tjatig men...jag längtar hem...men jag ska försöka njuta så mycke som möjligt nu...man vet aldrig när det blir en nästa gång...kan ju ta ett tag tills det.

Mamma och China är iväg och handlar lite...jag stannade hemma då jag har sån himla magknip..gör verkligen ont :(...vet inte om det är antibiotikan och värkmedicinen jag tar just nu då jag fick värsting bihåleinflamation så fort vi landade...tur att man har kusin som studerar till läkare...några samtal bara så fick man all medicin hemlevererad på en kvart...det fungerar så här...vet...lite skrämmande ibland men himla smidigt :D

Tänkte ut och festa ikväll med min ena kusin men jag får hålla tills på fredag...tar sista antibiotikan på torsdag så :)

Just det....vi har helt plöstligt blivit med vovvar här...två sötisar följde brorsan in här och har stannat...den enan är en liten bebis på inte allt för många veckor...och den andra har några år på nacken...gatukorsningar är dom båda men så himla söta och goa...dom vaktar redan så jag antar att dom känner sig hemma här...dom har iaf blivit döpta av mig och China...Valpen heter Nicki och den andre heter Blondie...China och jag ska fixa nånstans så dom kan sova.


Söta eller!!?? :)


Såhär kan man oxå sova <3

Jaja...ikväll blir det att slappa med mamma och China...imorn ska vi försöka dra in till stan och hitta på nåt roligt där. Brorsan åker till Chile på torsdag och är borta i en månad :(...han jobbar så...men då kommer pappa hem då han blir utbytt av Jocke så det ska bli kul att träffa honom.


China och jag läste skvaller och tjötade på våran myskväll :)


Mamma sov :)

När det blir mörkt här...som nu...så är det aningen läskigt...det är nämligen lite farligt i denna stad...ska berätta mer om det en annan dag.

Have it nice folks.

Love <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Dagis :)

Dom ringde från dagis igår och frågade om barnen kommer på torsdag för då har Emilia utflykt med buss in till stan...och det är klart att hon ska på det...det är ju himla roligt för henne...sen så sa han att fröknarna som skulle åka ville ha en förälder me och undrade om jag ville...tyckte jag va så himla kul så självklart tackar jag ja...så imorn blir det utflykt ut till stan med buss med dom stora barnen på dagis :D

Igår hände inte så mycke mer än att vi hemma och mös med tjejerna...röjde garderoben här hemma...så nu kan man gå in i den som det är tänkt att man ska kunna göra :P...och så gjorde vi scönes på kvällen som blev jättegott :)
Hann ringa till hyresvärden oxå som vi ska till idag och hämta ny plupp som man har till tvättstugan för den är borta och så ska vi få reda på när vi får våran tvättmaskin som vi väntat på sen i maj...pratade med dom om grannarna oxå...våra grannar ovanför oss.
Det är så att ovanför oss bor en familj med jag tror det är minst åtta barn...och dom har ingen aning aning om vad hänsyn betyder...dom ungarna hoppar hela dagarna och för ett himla liv...säger inget om det bara skulle va ibland...och normalt hopp...här går dom in för att hoppa riktigt hårt...vitrinskåpet bara skakar...dörrarna skakar osv...det är riktigt jobbigt....ibland när Amanda sover middag blir hon väckt av att dom hoppar...har varit uppe och försökt säga till dom men dom bara skriker och senast i helgen så tog kvinnan...som btw inte kan svenska...stryptag på sig själv och pekade på Christer...ett hot??...vet inte...men absolut inte acceptabelt så nu har jag pratat med hyresvärden om det...för det börjar gå lite väl långt.

Annars blir det till att fortsätta med röjningen idag och så ska vi en sväng till affären bara för Amandas välling är slut.

Vill bara skriva...svärmor...vi älskar dig massor och du är bäst tycker vi och många andra me...tack för att du finns...puss puss och kram från oss här hemma <3

Älskade svärmor <3

Nu kommer nästa inlägg från Bolivia...bye bye :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

28/9-09

Sitter här i brorsans hus och det är himla kallt...det skulle va varmt ju...men det blåste som bara den och då sa alla att det kommer regna och sen blir det kallt ett par dagar för att sedan bli riktigt varmt igen...det verkar ju stämma för varmare blir det hela tiden.


Allra första solningen :D

Vi va på ett ställe som heter Casa Del Camba...och käkade tillsammans med svenskarna som bor här och deras familjer....inte helt fel med Boliviansk mat och boliviansk öl efter så lång tid utan det :D


Casa Del Camba tillsammans med svenskarna Ola och Thomas med familjer :)


Brorsan med fru <3

Igår va vi hos min underbara tia (ingift moster) och hälsade på...saknat henne en himla mycke...och så va mina kusiner där...och min lill...eller så liten är han inte...min kusin Kenneth träffade jag me som jag inte träffat på 9 år...tänk va tiden går...träffade min kusindotter Sara som jag inte träffat tidigare...hon är lika gammal som Amanda...2 år...så himla söt och en kopia av min morbror...alltså hennes morfar

Va borta nu en stund...va iväg hos min faster med familj...där har det oxå gått 9 år sen jag såg dom senast...alla mina kusiner är ju vuxna nu liksom...helt sjukt :P

Nu ska vi fixa lite här...sätta upp lite lampor och så.


Här hänger brorsan upp lampan som ska vara över matbordet :)

Puss och kramiz så länge.

Love <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Måndag...

...ny vecka...och för en vecka sen så satt jag hemma i brorsans hus i Bolivia...känns som jag varit hemma hur länge somhelst :P

I helgen har vi haft fullt upp...Christer och Mange fixade lillbilen på lördagen medans jag hade tjejerna sen så åkte vi ut för att vara med dom en stund...efter det så åkte vi hem och fixade lite go mat och bara slappade på kvällen.
Söndagen så åkte vi först en sväng till MixMix...en affär med en massa roliga grejer...vi hittade en jättefin väggljusstake som vi hängde upp ute på våran balkong...det blev hiiiimla fint :)
Efter det blev det en sväng till Ikea...har ju inte varit där på över en månad....jag som älskar gå där....bara kolla och få en massa ideér...Från Ikea så drog vi hem Till Mange och Mari...där fikade vi och käkade pizza och tjötade en hel del...det va himla trevligt...snart blir det våran tur att bjuda hem dom :)

Idag har jag inte gjort så värstans mycke...har plockat här hemma och sen så har jag varit och hämtat lite av mina grejer...bilen är full men jag får lasta ut det när Chrille kommer hem...hans ska först träffa Mange efter jobbet som ska hjälpa honom att fixa lite till med lillbilen.

Snart ska jag fixa lite till hemma medans tjejerna kollar på filmen Lilla Modiga Brödrosten :)

Skriver nästa inlägg som jag skrivit i min "dagbok" i Bolivia.

Pussokram på er <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

26/9-09

Då va det morgon...eller kanske inte...vi har iaf fått frukost :) Klockan är 09.25 svensk tid men bara 04.25 här i luften och vi har 2 timmars flygning kvar...så himla skönt det ska bli att komma av planet. Har sovit ungefär 3 timmar...och ingen direkt skön sömn...har ont i precis heeeeela kroppen...men men :P

Vi påbörjade ju resan 16.15 på Arlanda...därifrån flög vi till Köpenhamn...där fick vi vänta en stund...hann me lite shopping :D...ME LIKE...och så flög vi vidare till Paris...Paris...så himla romantiskt...eller inte :S...jag tror vi gick ca en mil för att komma till rätt gate och då fick vi springa typ dom sista kilometrarna...vi hann me planet iaf :D

Nu sitter jag och lyssnar på Duffy...många sover men jag klarar verkligen inte av att sitta och sova...vill ha säng + att jag frysit en massa inatt.

Nu är det bara Sao Paulo, Asuncion, Cochabamba (där mellanlandar vi bara och behöver inte gå av planet) sen så är vi framme :)

Har börjat med första boken på denna semester...den heter VAR ÄR MIN DOTTER...av Nicci French...har inte läst någon bok av henne innan men den verkar bra iaf...(den va riktigt bra heeeela boken tyckte jag iaf).

Usch...längtar hem...sjukt va!?...ska ju på semester hem till Bolivia som btw jag inte varit på 5 år...men det kommer bli bra.

I Sao Paulo har vi bara ett par timmar på oss men det räcker gott och väl för att snygga till sig...måste ju fräscha till sig ju ;P

Man märker att mamma är way much van vid att resa dessa långa resor...hon har typ sovit hela natten...hon bara kryper ihop till en liten boll och bara sover....så söt hon är :D

Oj...nu kom Viva La Vida med Coldplay på min playlist som man kan göra här på planet...min ringsingnal på mobben...denna låt är nostalgi vill jag lova...tänker på alla galna/roliga kvällar vi festat hos Thomas (Christer's bror)...sååååå roligt :)

Nej...nu ska jag göra nåt vettigt...eller just det ja...sitter fast här :P...men jag ska nog läsa lite tror jag...saknar faktiskt lugna favoriter nu...hahaha...Saknar älsklingarna hemma oxå...ska ringa dom från Sao Paulo :)

Massa kärlek folks <3


Lilla söta mamma är lite trött här <3


Bästa maten på hela resan...mellan Asuncion-Paraguay och Bolivia.


Står i kön till restaurangen på Sao Paulo's flygplats...den enda oxå :P


China, mamma, svägerska Claudia och lillebror Joakim <3


Framme i Bolivia efter sisådär 31 timmar :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Änglarna <3

Hämtade dom igår...ringde Johanna för att fråga om det var ok att hämta dom tidigare...har ju liksom inte träffat dom på nästan 4 veckor...behövde bara träffa dom på en gång...så jag drog till dagis och hämtade dom...som jag saknat dom och det verkar som dom saknat mig me...då blir man bara sååååå lycklig :)


Morgonpigg Amanda <3

 


Morgonpigg Emilia oxå <3

Nu är jag hemma och myser med dom...för er som inte vet så är Christer och jag tillsammans igen och jag har flyttat hem...det känns jättebra.

Ska skriva mitt andra inlägg av resan...lite kul att skriva av det faktiskt för jag sitter och minns allt om igen :)

Puss o kram på er :)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

25/9-09

Klockan är 03.00 svensk tid...inser att det bara gått 4timmar och det är 9timar kvar...(13timmar mellan paris och Sao Paulo på flyg)...ok..jag som trodde att nu sover jag lite så är vi framme :P Jag har hunnit kolla på 2st filmer...The Proposal med Sandra Bullock och Ryan Reynolds och Ghosts Of Girlfriends Past med Jennifer Garner och Matthew McConaughey...himla bra båda filmerna faktiskt, romantiska komedier som får en att längta efter kärlek...jag vet vad jag har hemma och längtar därför redan hem...och jag har inte ens kommit fram till Bolivia :P Det kommer nog kännas bättre när jag få se mina älskade syskon.

Dom senaste dagarna har varit en bergochdalbana...känslorna har verkligen varit framme på alla plan ska jag lova...vill åka...vill inte åka...fram och tillbaka heeeela tiden...försökt intala mig själv att jag gör detta för min egen skull...och så är det nog oxå egentligen.

Imorn träffar jag mina älskade syskon som inte har en aning om att jag kommer...och så ska jag träffa min svägerska som jag bara hört en massa underbara saker om...hon som gör lillbrorsan lycklig :D

Nej...nu fick jag ont i nacken av att sitta såhär...ska försöka sova lite...eller kanske titta på en film till ;P

Sov så gott folks.

Massa kärlek <3


Kvällen innan vi åker...lilla mamsen och jag :)


Mamsen och jag på planet....nu är vi på väg :D


Mammas outfit för resan...fin fin :)


Min outfit för resan...ni som känner mig vet att jag äääääääälskar svart...så det blev svart denna gången me ;P


Efter att ha sprungit runt på världens jobbigaste flygplats (Paris) va vi glada att vi hann me planet...det gjorde dock inte våra väskor...nu va vi riktigt trötta :P





Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Hemma!!!!!!!!!!!!

Jaaaaa....jag är hemma...lycklig och glad...och med en fungerande dator :)

Ska uppdatera allt som hänt...har haft en "dagbok" som jag skrivit allt i som jag velat skriva i bloggen så jag ska skriva av allt det...det är från att resan startade tills igår när jag kom hem...på så sätt får ni ju veta hur jag haft det utan att jag måste skriva ner allt på en gång i ett enda långt inlägg :P

Puss o kram så länge :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Antligen...

...en dator som fungerar...eller???...man vet inte det foran man ska skicka inlagget...det har ju inte gatt hittils men nu haller vi tummarna.


Sitter har i Bolivia fortfarande men nu ar jag snart pa vag hem...kanner att jag vill hem och att denna tid har har redan gjort sitt...saknar kalla, trygga, underbara Sverige...sa jag maste hem.


Skrev for nagra veckor sen att ni skulle halla tummarna for mig for jag skulle pa ett lakarbesok och ja....idag fick jag beskedet...provsvaren va inget vidare och jag maste tillbaka till farbror doktor...for en stund sa kande jag lite hopploshet...vill inte va sjuk...och vill inte va har just nu...vill bara vara hemma och ligga och grata i min egen sang...dranka mina tarar i min egen kudde...samtidigt va det skont att va med mamma och China nar jag fick veta...eller jag vet ju inte sa mycke an mer an att det inte ser bra ut...vill inte utveckla nat i vad det kan va foran jag vet...men just nu ar jag lite ledsen.


Har har jag under dessa veckor haft det jattefint...manga skratt och manga tarar har det blivit men kan nog konstatera att jag trivs utmarkt i mitt alskade Sverige.


Nu ska jag vidare ut har och halla i handvaskan hart...hehehe...det ar ju lite farligt har...man ska inte ha handvaska, smycke, eller annat som kan bli for frestande for nan att ta fran mig...och sa ska man bara ge allt om dom val hoppar pa en...for da overlever man iaf...men man vet ju inte hur man reagerar...ni tycker nog det later hemskt....DET AR DET!!!


Nej...nu ska jag dra...fa se om jag hinner skriva nat innan jag aker hem...annars ses vi hemma folks.


Puss och en massa karlek till alla.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()